'SOMMERUDSTILLING – fotografi, illustration og glaskunst' af Birthe Gawinski, Mikael Larsen & Berit Christensen

dato - 3. juli til 31. juli

Fernisering - 3. juli 15:00 til 17:00

Mikael Larsen

Mikael Larsen (f. 1972) har studeret på Kunstakademiet i Krakow i Polen på grafisk linje (2000-2001) og deltaget i kurser i Giftfri Grafik v. Henrik Bøgh. Han er uddannet håndarbejdslærer fra Seminariet i Kerteminde med speciale i Billedfag, og underviser til dagligt i tegning og giftfri grafik.
Mikael Larsen har base i Horne ved Faaborg, han er ejer af Larsens Galleri og medlem af Grafisk Værksted i Odense og Kunstgruppen DE3.

CV

Birthe Gawinski

Birthe Gawinski (f. 1945) er autodidakt kunstfotograf. Hun bor og arbejder i Varde. Interessen for fotografiet har hun haft siden hun som 30-årig begyndte at fotografere på amatørbasis. Denne interesse voksede ved digitalfotoets fremkomst.
Hun er uddannet cand. Phil og E.D. i spansk og har tidligere arbejdet som lektor, oversætter og ordbogsforfatter, og deltaget i flere kurser på Borups Højskole og Kunsthøjskolen i Holbæk.
Birthe Gawinski har været medlem af Billedkunstforeningen BRA i ca. 10 år og har arrangeret fotoworkshops og fotokonkurrencer for børn og unge.

CV

Berit Christensen

Berit Christensen (f. 1948) er autodidakt glasmager, som udelukkende arbejder med det håndrullede Bullseye Glas, der har en meget høj glas- og farvekvalitet. Et kursus, hvor hun lavede små forsøg med at skære glasset og sætte det sammen, blev starten på det hele.

Hun har i de sidste 5 år brugt meget tid på at lege med, blive klogere på og videreudvikle ideer med glasset.

CV

Søndag d. 3. juli åbner Kunsthal vARTe igen. Denne gang med en sommerudstilling af kunstfotograf Birthe Gawinski, illustrator og grafiker Mikael Larsen og glaskunstner Berit Christensen.

Der vil være lidt for enhver, når vi i juli måned både viser smukke fotografier, betagende illustrationer og elegant glaskunst.

 

Birthe Gawinski viser fotografiske kontraster med motiver lige fra haveblomster til havnemiljøer. Hun interesserer sig især for makrofoto, hvorom hun siger:Jeg synes, det er spændende at gå tæt på motiverne og fange de detaljer, som man ikke nødvendigvis bemærker ved første øjekast. Det ’slører’ ofte motivet og tvinger beskueren til at gætte, hvad det egentlig er man ser på billedet.

Jeg har altid fotograferet blomster i alle faser – knopper, nyudsprungne og især når de begynder at visne. Det sidste års tid har jeg kastet mig over en ny metode til fotografering af blomster – nemlig at tørre og presse dem i mikroovnen og derefter fotografere dem på et lysbord. Det giver mange spændende motiver.

Rustne genstande er en anden af mine foretrukne motiver – de farver og strukturer, man finder i rustne objekter, synes jeg er meget interessante.”

Efter at have fotograferet i mange år, stødte Birthe Gawinski for et par år siden på begrebet ’Contemplative photography’, der er en metode til at se og fotografere verden på nye måder for at afsløre egenskaber, der normalt er skjult. ”Jeg følte mig straks hjemme i det univers – i virkeligheden syntes jeg, at det var sådan jeg altid havde fotograferet, men det var fint at få sat ord på det.”

 

Mikael Larsen er en sydfynsk kunstillustrator. Hans tegninger er ofte surrealistiske skildringer af genkendelige motiver. Mest kendt er han for sine H.C. Andersen illustrationer og sine skildringer og fortolkninger af byer og ø’er, men han laver også mere virkelighedstro gengivelser af insekter og begiver sig af og til også ud i skarpe samfundskritiske tegninger.

”Jeg har tegnet lige så længe jeg kan huske – det er en verden jeg kan flygte ind i og bruge som en form for terapi. Det er hverdagens små hændelser, der giver inspiration til mine tegninger som jeg forsøger at lave både sjove og alvorlige. Man må gerne starte med at smile, men så alligevel undre sig, og så håber jeg at der dukker flere lag op i mine tegninger.”

Skildringerne af H.C. Andersens eventyr opstod ifm. en udstilling i Odense, i samme kvarter som hvor den kendte forfatter boede. Lige siden har Mikael Larsen lavet en del illustrationer over hans eventyr. Bymotiverne startede efter besøg i Prag og New York. ”Jeg putter alverdens ting og sager ind i byen og lader der være op til beskueren om de kan se om der er et budskab?”

Udover at lave illustrationer, arbejder Mikael Larsen også som grafiker og laver image on, der er en form for fotogravure.

 

Berit Christensen kan lide at udtrykke sig grafisk og stringent. Hun henter inspiration i arkitektur, design og i hverdagens små finurligheder. Alt det hun dagligt oplever, ser og hører, inspirerer hende til nye måder at skære, smelte og bøje glasset på. Hendes store fascinationen af glasset kommer til udtryk i unikke fade, skåle, relieffer, bordplader og skulpturer i farverige varianter.

Berit Christensen arbejder med glas fordi: ”Glas er et fantastisk materiale - organisk og formbart - et spændende materiale, der i kraft af en tæt dialog med lyset konstant byder på nye oplevelser. Glasset, hvis historie går mere end 4000 år tilbage, fascinerer i kraft af sin foranderlighed og sit iboende potentiale. Det kan forvandles og transformeres i en uendelighed. Glasset har sine egne spilleregler, og der er derfor mange faktorer, som har indflydelse på det færdige produkt. Jeg arbejder udelukkende med koldglas og ovnformet glas - en særlig teknik, der baserer sig på den gode idé, tålmodighed og respekt for den proces, der foregår i den glohede ovn.”