Søg om ophold

 

Er du kunstner og kunne du tænke dig et arbejdsophold med udstilling i Kunsthal vARTe, så kan du læse om vores retningslinjer her:


Kunsthal vARTe er et fristed til kunstnere, der ønsker at fordybe sig og fokusere på sin kunst i en måned. Samtidig gives der mulighed for at vise sin kunst frem og sælge sine værker.
 Det er derfor tanken, at kunstneren arbejder med sin kunst i atelieret, mens der i åbningstiderne er adgang for besøgende.

HVEM KAN UDSTILLE?Vi opfordrer alle interesserede kunstnere til at henvende sig og så tager vi stilling til et eventuelt samarbejde ud fra den enkelte kunstners værker og CV.


Kunstnere som er medlem af BKF eller Kunstnersamfundet og / eller har udstillet på en af de fem statsanerkendte censurerede udstillinger: Charlottenborgs Forårsudstilling, Kunstnernes Påskeudstilling, Kunstnernes Sommerudstilling, Kunstnernes Efterårsudstilling eller Den Censurerede Kunstudstilling, eller som på anden vis, gennem sit virke, har dokumenteret kunstneriske kvaliteter, vil blive foretrukket.

HVAD KAN VI TILBYDE?

Kunsthal vARTes lokaler rummer i alt 333 m2, fordelt med 170 m2 på to udstillingslokaler, 101 m2 atelier samt en kunstnerbolig på 62 m2. Derudover er der en hyggelig lille brostensbelagt gård med cafébord og stole.

Udstillingslokalerne er fordelt på stueplan og 1. sal med plads til omkring 40-50 værker á 1m2. Langs væggene i udstillingsrummene og i atelieret er der monteret galleriophæng, der gør det nemt og hurtigt at hænge værker op.

Atelieret / værkstedet indeholder et køkken med service, to kogeplader, opvaskemaskine, mikroovn, miniovn, køleskab og fryser samt arbejdsborde og stole. Der er desuden et badeværelse tilknyttet.
I baglokale er der et arbejdsbord med vask, plads til opbevaring og et lille gæstetoilet med vask.

Den charmerende kunstnerbolig består af en hyggekrog, en kontorplads, et soveværelse med to sovepladser og et klædeskab.


Der tilbydes trådløst internet i kunsthallen.


Kunsthal vARTe stiller desuden faciliteter i form af glasmontrer, udstillingspodier i 3 forskellige størrelser til skulpturer, lertøj o.l., staffelier, 2 A-reklameskilte, borde og stole, rød løber m.m. til rådighed i hele udstillingsperioden.


 

OPHOLDS- OG UDSTILLINGSPERIODE, FERNISERING OG ÅBNINGSTIDER

Kunstneren har som udgangspunkt lokalerne fra den første til den sidste dag i måneden. I opholdsperioden har kunstneren mulighed for at bo, arbejde og opholde sig i lokalerne alt det man ønsker. 

Ferniseringen finder som udgangspunkt sted den første lørdag eller søndag i måneden kl. 15-17.

Åbningstiderne er onsdag til fredag kl. 13-17 samt lørdag og søndag kl. 10-15.
Vi har forsøgt at tilpasse åbningstiderne, så der både er rig mulighed for at besøgende kan komme og se udstillingen, men også så der er tid til ro og fordybelse på andre tidspunkter. Kunstnerne er naturligvis velkommen til at holde åbent ud over de faste åbningstider.

 

HVAD KOSTER DET?

Kunsthal vARTe afholder alle faste driftsomkostninger og sørger for PR i forbindelse med fernisering, udstilling og arrangementer, herunder bl.a. plakater, pressemeddelelser, nyhedsbreve, opslag på sociale medier og mailinvitationer.

Kunsthal vARTe tager ingen provision i forbindelse med almen salg under opholdet, men kunstneren bidrager til driftsomkostningerne i form af et eller flere værker i en samlet størrelse på omkring 1 m2. Værkerne udvælges af den kunstfaglige leder. 
Ved andet end malerkunst aftales på forhånd kunstnerens bidrag.Kunstneren sørger selv for drikkevarer og snacks til ferniseringen, og til eventuelle andre arrangementer man ønsker at afholde under sit ophold.

 

KAN JEG SØGE OM STØTTE TIL ET OPHOLD I VARTE?

Kunstneren kan søge om midler gennem Statens Kunstfond, herunder støtte til dækning af transport og produktionsomkostninger m.m. Læs mere her

 

HVORDAN SØGER JEG?

Ønsker du at søge om et ophold i Kunsthal vARTe, bedes du venligst sende en mail til os med et link til din hjemmeside, din kunstnerbiografi / CV samt vedhæfte et par fotos af nogle af dine nyere værker og / eller udstillingsprojekter.

----------------------------------------------------


For yderligere information og spørgsmål, kontakt da Mette Kristensen på mk@varte.dk eller på tlf. +45 2159 2708.

Vi glæder os til at høre fra dig!