'NÆRHEDEN I NATURENS STILHED' af Wenche Vålberg

dato - 2. april til 30. april

Fernisering - 2. april 15:00 til 17:00

Wenche Vålberg (NO)

Den norske kunstner Wenche Vålberg (f. 1963) har adskillige udstillinger bag sig i bl.a. Oslo og Lørenskog. Hun er nyuddannet billedkunstner fra Nydalen Kunstskole og har, i flere omgange, modtaget undervisning af andre billedkunstnere i Norge.

 

 

CV

Natur, nærhed, fordybelse og stilhed er nogle af nøglebegreberne i den norske kunstner Wenche Vålbergs kunst, som kan opleves i Kunsthal vARTe i april måned. Gennem afdæmpede jordfarver gengiver hun naturen blandt disede omgivelser, der leder tankerne hen på noget drømmende og mystisk.

Wenche Vålberg udtaler: ”Jeg bliver stadig mere nysgerrig på hvad stilheden betyder for mig, og hvad den kan betyde for andre. Hvorfor er stilheden vigtig? For mig er den vigtig for at leve et godt liv. En grundlæggende forudsætning for refleksion og eftertanke. Stilheden kan også åbne op for et møde med en selv. I stilhed kan kundskab blive til visdom.

Min nyeste serie af malerier kredser alle om temaet: nærheden i naturen stilhed. Deraf udstillingens titel. De små øjeblikke, vinden, lyset, det magiske øjeblik, små bevægelser, mystik og naturens sårbarhed. Det nære og vidunderlige i naturens proces. Jeg ønsker at formidle stilhed til ro og eftertanke.

Mine malerier kommer frem intuitivt, spontant og med en masse følelser. Oftest arbejder jeg ud fra en idé fra noget jeg har oplevet ude i naturen. Jeg bearbejder ideen, følelser og sanseindtryk, indtil jeg begynder at male direkte på lærredet, men det er ikke altid jeg holder mig til denne idé. Maleriet kommer frem undervejs i maleprocessen, uden for meget planlægning på forhånd. Jeg forsøger mig frem til det endelige resultat, og bruger stort set tør og flydende akrylmaling hver gang.”