Marja-Leena Valkola (FI): 28 DAYS IN VARDE - Paintings before and after

dato - 7. marts til 12. marts

Fernisering - 7. marts 14:00

Marja-Leena Valkola (FI)

Marja-Leena Valkola (f. 1954) er fra Multia - en lille landsby beliggende i det centrale Finland. Hun er uddannet fra det finske Akademi for billedkunst i 1984, og har derefter deltaget regelmæssigt i udstillinger og holdt separatudstillinger i Finland og i udlandet. Hun arbejder både i Espoo og Multia.
Første gang Marja-Leena Valkolas malerier blev udstillet i Danmark var i 1991 på Nordisk Kunst i Århus. I 2001 var hun en del af en gruppe af 11 finske kunstnere, der deltog i Silkeborg Kulturspinderiet. Her lærte hun nogle danske kunstnere at kende, og de begyndte at arrangere udstillinger sammen i Finland og i Danmark. Hun har besøgt Silkeborg Papirmuseum flere gange og deltaget i papirkunst-workshops. I de seneste år har hun deltaget i Duck Residence-udstillingen i Viborg og Læsø Kunstfestival.

CV

Pga. Corona-situationen er udstillingen lukket før tid og de planlagte arrangementer i resten af marts er aflyst.

 

Udstillingens titel refererer til den finske billedkunstner Marja-Leena Valkolas malerier før og efter hendes besøg i Varde sidste år. Inden besøget brugte hun dele fra møbler som motiver i sine malerier, men efter at have besøgt Varde blev hun inspireret af byens ældre, charmerende og smukke huse, og derfor valgte hun at afbilde elementer fra de lokale huse i de efterfølgende værker.

I kunsthallens stueplan vises der malerier fra før besøget. Her bruger kunstneren gamle møbler som motiv i sine billeder. Hun er hovedsageligt optaget af dem som objekter med i interessante former og farver, samt deres sammensætning på lærredet.

Efter at have besøgt Varde blev hun interesseret i nogle af de typiske ”Varde-huse”, på samme måde som hun er interesseret i møbler. De vises ofte også som individuelle genstande med en klar form, en simpel farve og en tydelig sammensætning.

På første sal er der syv større malerier og et antal mindre, der skildrer nogle af disse huse, som kunstneren er blevet inspireret af, fra den lokale bymidte.

Marja-Leena Valkola vil male et nyt akvarel billede hver dag under sit ophold. De 28 akvareller vil kunne ses til finissagen.

 


 

ARRANGEMENTER:

CROQUIS-AFTEN TORSDAG D. 12. MARTS KL. 18.30-20

Marja-Leena Valkola arrangerer i forbindelse med sit ophold og udstilling i Kunsthal vARTe en aften med croquistegning. Hun har ofte selv deltaget i croquis-aftener i Helsinki og Espoo, og vil gerne dele den oplevelse og fascination som hun selv oplever, med interesserede.
 Hver position vil tage omkring 3-10 minutter.

PRIS: Det koster 50 kr. at deltage (man bedes selv medbringe blyanter og papir)
TILMELDING: send en mail til mk@varte.dk

 

ARTIST TALK LØRDAG D. 21. MARTS KL. 11-12
Marja-Leena Valkola afholder en artist talk i forbindelse med sit ophold og udstilling i Kunsthal vARTe. Her vil hun vise billeder af sine malerier gennem sin kunstnerkarriere og fortælle om hvordan kunsten var hendes kald og blev hendes levevej. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs. 


OBS: Artist talken vil foregå på engelsk.

 

FINISSAGE OG OMVISNING AF NYE VÆRKER D. 29. MARTS KL. 13-14
Interesserede inviteres til at komme og se Marja-Leena Valkola seneste værker til en afsluttende finissage. Her vil kunstneren fortælle om sin inspiration fra Varde, og der være mulighed for at se de værker hun har arbejdet med under sit ophold.

OBS: Omvisningen vil foregå på engelsk.