'FORM OG FARVE' af Johny Wilslew

dato - 4. november til 30. november

Fernisering - 4. november 15:00 til 17:00

Johny Wilslew

Johny Wilslew (født 1949) er autodidakt kunstner, der til dagligt bor og arbejder i Esbjerg, hvor han beskæftiger sig til med udsmykninger, både ud- og indvendig, farvesætning, illustrationer og plakater. Desuden yder han konsulentbistand og fungerer som gæstelærer.

Han er en erfaren kunstner med adskillige udstillinger på gallerier og museer i ind- og udland på CV’et, der bl.a. har deltaget på den censurerede Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen samt udstillet på Vejen Kunstmuseum og Esbjerg Museum. Derudover har han haft udstillinger i Sverige, Galleri Atrium i Hamborg, Houston i Texas samt Halifax i Canada.
Johny Wilslew har udført flere selvstændige udsmykningsopgaver, men har også udført talrige udsmykninger på skoler og institutioner i samarbejde med børn, unge og voksne.

Han er oprindelig uddannet dekoratør og pædagog, men har arbejdet som kunstner siden slutningen af 70’erne.
I litterære sammenhænge er kunstneren flere gange blevet repræsenteret i bl.a. ”Billedkunstnere i Ribe Amt” og ”Dansk Kunst”.

CV

I november måned kan man opleve et dejligt gensyn med Esbjerg-kunstneren Johny Wilslew, når hans koloristiske værker igen pryder lokalerne i Kunsthal vARTe. Kunstneren havde et ophold tilbage i maj måned 2015 og nu er han klar med en helt ny udstilling.

Johny Wilslew har udført talrige udsmyk­ninger, udstillet på gallerier og museer gennem de sidste 40 år og er stadigt aktiv med udstil­linger.

”Jeg forsøger til stadighed at forenkle mit formsprog, skraber væk, gøre tingene lidt mere enkle – nå ind til kernen, men så sker der det af uransagelige grunde, at der sniger sig en lille djævel ind i form af en fabel – og bare vil være med i dansen. Sådan bliver min billedverden til – og det er ikke så ringe endda.”

Det at være kunstner er, ifølge Johny Wilslew, at være på arbejde hele tiden. ”Jeg sanser – oplever – tænker i billeder og projekter i alle mine vågne timer. Uanset hvor jeg færdes, har jeg mine “antenner” ude og oplever ting – dufte – omgivelser meget intenst. Jeg har hele livet beskæftiget mig med kunst med stor glæde og denne oplevelse vil jeg gerne formidle videre.”