'Det NØGNE menneske' af kunstnergruppen det NØGNE menneske bestående af: Line Taarnberg, Barry Pringle, Esben Fogh, Lotte Kjøller & Olav Johannisson

dato - 7. april til 29. april

Fernisering - 7. april 15:00 til 17:00

Finissage - 27. april 15:00

Det NØGNE menneske

Deltagerne på udstillingen er:
Line Taarnberg (foto, video og maleri), www.kunstdk.dk/kunstner/line_taarnberg
Barry Pringle (foto), www.barry-pringle.com
Esben Fogh (foto), www.esben-fog.dk
Lotte Kjøller (maleri, skulptur og artistbooks), www.lk-kunst.dk
Olav Johhannison (maleri og skulptur), www.olavjohannisson.dk
Jeff Ibbo (maleri og skulptur), www.offthewall.dk
Grethe Tranberg (maleri og skulptur), www.offthewall.dk

Fælles for kunstnerne er at de arbejder med det NØGNE menneske i deres kunst. De er fremsynede og nyskabende og leger gerne med folks blufærdighed gemmen happenings og workshops. Flere af dem har gennem hele livet trodset alverdens bornerthed og brugt "mennesket og dets nøgenhed" som udgangspunkt i deres kunst. De ved godt at deres tema skaber debat. En debat de ønsker at bidrage til.

I april måned er der mulighed for at opleve en temaudstilling af kunstnergruppen det NØGNE menneske. Udstillingen, der både rummer foto, video, maleri, illustrationer og skulptur, viser syv kunstneres meget forskellige syn på menneskekroppen ud fra forskellige tolkninger og overbevisninger.

Kroppen har gennem hele menneskets historie været omdrejningspunktet for vores forståelse af os selv og vores plads i verden – tænk blot på Venus af Willendorf, de mange kristusfigurer, Leonardo da Vincis studier af kroppen og vor tids plastikkirurgi. Kroppen afspejler tiden på godt og ondt – således har kroppen været beundret, skabt begær, skamfølelse, harme og rædsel. Den har i nogle tilfælde været hellig og i andre sammenhænge blot et objekt. Vores forestillinger om, hvad der er smukt og grimt, tager ofte udgangspunkt i kroppen. Ikke mindst i dag med Snapchat, Facebook og selfies har kroppen en central plads i vores bevidsthed. Og den er svær at blive klog på – denne fantastiske krop, som afspejler så mange modsatrettede følelser.

Hvordan har kroppen det så egentlig i dag? Det kommer temaudstillingen Det NØGNE menneske med flere bud på gennem en bred vifte af fotografier, video, malerier, tegninger og skulpturer, der sætter oplevelsen af den nøgne krop i centrum for fortolkning og udtrykker kroppens mangfoldighed ved hjælp af hver kunstners unikke kunstneriske udtryk og perspektiv.
Ligesom Caravaggio, Leonardo Da Vinci, Picasso og mange andre kunstnere, er kunstnergruppen professionelle kunstnere, der bruger det nøgne menneske som model og inspiration i deres kunst. De interesserer sig for mennesket og dets krop og sind, men på vidt forskellige måder – akkurat som fortidens mestre.
Man kan eksempelvis se at billedkunstner Line Taarnberg med sine direkte parafraser er inspireret af fortidens mestre som Auguste Rodin. Fotografen Barry Pringle er meget organisk og kommer helt tæt på figuren således at kroppen bliver et tegn - et kropstegn - ligesom de japanske skrifttegn. Den anden fotograf i gruppen Espen Fog er derimod mere surrealistisk og sammensætter figurerne helt i sit eget univers. Billedkunstner Lotte Kjøller rækker tilbage til Barselitz og Cobras ekspressive stil som malere, men er mere modernistisk i sin skulpturer. Skulptør Olav Johannissons skulpturer leder tankerne hen mod arkaisk stil og hans malerier er ekspressive i stil med Bonnard.