INDVIELSE AF NY SKULPTUR + ÅBNING AF WALK OF VARTE

dato - 19. maj 16:00

Bente Polano

Bente Polano (f. 1953) er billedhugger, maler og grafiker. Hun er uddannet på Danmarks Designskole og debuterede i 1974 i Rådskælderen på Charlottenborg og har siden udstillet separat og i en række gruppesammenhænge. Hun har gennem tiden udført flere skulpturer til det offentlige rum og udstillet i både Skandinavien og Europa. Blandt de senere værker er skulpturen til pladsen ved Kingos Kirke på Nørrebro i København med titlen ”Den hjemvendte”. 
Bente Polano er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF), Danske Grafikere, Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS) og Dansk Billedhuggersamfund (DBS) og Kunstnerforeningen af 18. November.

CV

Varde får endnu en skulptur af Poul Erik Bech Fonden. Denne gang er der tale om en 3 meter høj skulptur i blank stål på granitsokkel, udført af kunstneren Bente Polano.

Afslørelsen finder sted fredag den 19. maj kl. 16.00 foran Kunsthal vARTe.

Skulpturen vil blive indviet af formand for Kultur og Fritid i Varde Kommune Lisbet Rosendahl. Kunstneren vil også være til stede under afsløringen.

Skulpturen er lavet helt specielt til denne placering og byens borgere kan godt begynde at glæde sig til endnu en skulptur i bybilledet.

I Kunsthal vARTe, hvor man i maj måned vil kunne opleve Bente Polanos udstilling 'GENNEMSIGTIGE DYBDER OG HORISONTER', vil der efterfølgende være mulighed for at erhverve sig skulpturen i en mindre udgave og i et begrænset antal.

I forbindelse med indvielsen af den nye skulptur, vil der være en officiel åbning af vores helt nye skulpturudstilling Walk of vARTe.

Efterfølgende er der mulighed for at gå med på en guidet tur rundt på Walk of vARTe ruten, hvor Bente Polano vil fortælle lidt om hver af skulpturerne. Alle er velkomne til at gå med!

 

Skulpturen er bestilt og finansieret af Poul Erik Bech Fonden i samarbejde med Varde Kommune.

 

Tidspunkt for indvielsen følger.